Bart De Bie

Bart De Bie

Technisch Software Engineer

Naam:Bart De Bie
Bart is een individu die zich graag bezig houd met het maken van dynamische webapplicaties in PHP & MySQL (Laravel, Joomla, Drupal, ...). Hij is heel gedreven in wat hij doet en zoekt telkens naar nieuwe uitdagingen. Bart heeft een grote passie voor alles wat met ICT te maken heeft en volgt daarom ook zoveel mogelijk nieuws op omtrend nieuwe ontwikkelingen van soft -en hardware. Omwille van deze passie probeert Bart ook allerlei software op eigen servers thuis uit. Alvorens hij aan zijn studies voor ICT begon, was hij reeds gedreven in het maken van websites. Enkele van deze oude websites kan u terugvinden in het portfolio onderaan.

Sinds mei 2021 heeft Bart zijn eigen zaak genaamd "Quinksdesign" opgestart in bijberoep. Hiermee wil hij zelfstandigen en kleine KMO's helpen met het automatiseren van bedrijfsprocessen en onderhoud van hard -en software.

Naast zijn passie voor ICT, speelt Bart ook graag bordspellen met vrienden.

Studies

2006 - 2010

Bachelor Toegepaste Informatica

Software ontwikkelaar & Netwerken

Deze opleiding heeft Bart succesvol beeïndigd op 29 juni 2010 aan de Katholieke Hoge school Kempen (HIK) te Geel.

Ervaring

januari (2021) - 2024 (maart)

Skiftec / Medigids

Lead Programmeur

Begin januari 2021 werd Bart benadert door een extern persoon met de vraag om mee te helpen aan de ontwikkeling van een tool voor het opvolgen van Corona inentingen voor de omliggende gemeentes. Na een aantal gesprekken was het duidelijk wat er verwacht werd, en is hij begonnen aan de uitwerking van SCANVAX.


SCANVAX was een tool dat alle bezoeken registreerde en opvolgde vanaf het moment van uitnodiging, tot het uploaden van alle data in VaccinNet. Hierbij werd er gebruik gemaakt van een QR-code die op verschillende posten gescand werd, en kon men bijhouden indien een persoon nog niet was langs geweest om deze pro-actief te contacteren.


Door het success van de tool zijn er nog 2 extra tools ontwikkeld door Bart ter ondersteuning van de vaccinatie campagnes (VAXList en UnoVAX, zie Portfolio). Al deze tools hadden integraties met verschillende API Endpoints van derde partijen.


In het laatste jaar heeft Bart intensief gewerkt aan een tool voor het managen van lokale dokterspraktijken en het intranet van Skiftec. Integraties met Teamleader, Egnyte, en andere externe partijen kwamen hier aan bod (API).


Voor alle projecten heeft Bart een analyse gemaakt, data modellen uitgezet, database structuren opgezet om een goede basis te vormen voor het team.

2016 (maart) - 2022 (maart)

Cegeka

Technical Engineer / Technical Software Engineer

In 2016 had Bart nood aan een nieuwe uitdaging en is bij Cegeka in dienst getreden voor het ondersteunen van het technische team dat instaat voor interne hardware. Gedurende zijn tijd daar heeft Bart meegeholpen met het automatiseren van verschillende taken alsook een eigen dashboard ontwikkeld in Laravel dat realtime computer installaties opvolgt in de technische ruimte (met behulp van PS scripts) en nodige KPI's in beeld bracht.


Naast het automatiseren heeft Bart ook een digitaal platform opgezet om formulieren digitaal te handtekenen en verwerken. Het doel van dit platform was het bijhouden van uitleveren / terugbrengen van materialen op een gestructureerde manier.


In 2018 heeft Bart besloten om een interne vacature in te vullen als Technical Software Engineer. Hiermee ging hij het team versterken dat de interne ITSM tool in onderhoud heeft. Sindsdien neemt hij ook de API management tool onder zijn beheer. Op regelmatige basis moet deze uitgebreid en aangepast worden naargelang de noden. Daarnaast doet Bart ook klanten migraties waarmee hij in contact komt met externe partijen voor samenwerking.

2011 - 2016 (februari)

Hyundai Heavy Industries Europe

ICT Assistant

Bart is in dienst getreden bij HHIE met het oog op het onderhouden van het computer & server netwerk. In de eerste maand heeft Bart alle clients omgezet naar Windows 7 en bestaande software geupgrade om compatibel te blijven. Daarnaast stond Bart ook in om technische ondersteuning te bieden aan de drie dochterondernemingen in Frankrijk, Duitsland en Engeland. Na enige tijd is het takenpakket uitgegroeid tot het mee helpen ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties (Oracle Apex, ASP), het eigen ERP pakket (Oracle Forms) en het ontwerpen van BI dashboards (Qlikview). Ook het aankopen van hard -en software staat op zijn programma (inclusief opvolging). Na enige tijd is Bart ook begonnen aan het opleiden van collega's om zelf dashboards te ontwikkelen en supporteerd hen indien nodig.


Dankzij het ontwikkelen van verschillende applicaties, komt Bart ook in contact met verschillende klanten en levert hij ook support aan hen. Elk jaar gaat Bart ook mee naar grote beurzen doorheen Europe om een eigen netwerk op te bouwen en te ondersteunen gedurende deze periode. Zo kunnen collega's vanop de beurs, toch aan het netwerk van HHIE.


Om het netwerk te onderhouden, maakt Bart gebruik van verschillende tools (o.a. Ivita, Spiceworks), waarvoor hij een speciale opleiding heeft gevolgd. Hiermee kan hij onmiddellijk ingrijpen indien nodig. Van zowel hard -als software heeft Bart veel ervaring. Het assembleren van pc's/servers of laptops is voor Bart zeer gekend.

2011 (april) - 2011 (september)

Coblo N.V.

Software Ontwikkelaar

In deze korte periode heeft Bart ingestaan voor het onderhoud en opvolging van een webplatform waarmee klanten online hun eigen keukenbladen konden ontwerpen en bestellen. Dit pakket werd beheerd via Microsoft Dynamics AX. Aanvullend op het takenpakket stond Bart ook in voor het aankopen en beheren van IT gerelateerde producten zoals smartphones, laptops, servers, ... . Coblo N.V. werd begin september 2011 failliet verklaard door de rechtbank van Turnhout.


Opleidingen

  • 2022: Laravel Daily / Filament Mentorship (LaravelDaily)
  • 2021: Version Control met GIT (AT Computing)
  • 2020: Python: Flask / Django framework (Cegeka)
  • 2020: RESTful Webservices with Laravel (Pluralsight)
  • 2020: Laravel: Advanced Models / Data (Pluralsight)
  • 2019: Javascript Objects and Prototypes (Pluralsight)
  • 2019: Jquery Forms / Fundamentals / UI (Pluralsight)
  • 2017: Mobile Forms (Cegeka)
  • 2015: Time management (CEVORA)